Nezāļu virca

Sveicināti!

Nezālu virca – sens tautas augu papildmēslošanas līdzeklis ar augiem viegli uzņemamu slāpekli un minerālvielām, ko nav grūti pagatavot pašiem.

Pirms nedēļas sāku raudzēt nezāļu vircu, diemžēl, nātres tādas vārgākas bija padevušās, tamdēļ lielāko daļu masas sastādīja visu nīstā gārsa. Laiks jau arī vēl nav īpaši silts, sevišķi naktīs, tad nu tas process vilksies garumā, bet tas arī labi, paaugsies nātres un pienenes, varēs papildināt maisījumu arī ar citām zālēm. Lai labāk  sāktu rūgt nezāļes šķīdumā un gatavā virca iedarbojas efektīvāk, pievienošu vienai mucai BioDeposit Elixir (Latvijā ražots humīnvielu koncentrāts), otrā mucā nepievienoju neko un salīdzināšu rezultātu, vienā dobē ar vienādiem augiem, pusi laistot ar bez piedevas vircu, otru pusi ar BioDeposit Elixir piedevas vircu.

19.maijā atkal papildināju mucā augus, nu jau arī nātres bija vairumā, smaka gan no mucas vai, vai…, bet domājams, ka pēc pāris nedēļām varēs sākt lieto un tad jau varēs arī par efektu spriest ko.

2. – 3.jūnijs – pievienoju kārtīgu nātru devu vircas mucā, kurā, neskatoties uz vēso laiku procesi notiek tīri intensīvi: pamatmasa jau pārvērtusies gandrīz vienmērīgā putrā un grūti saprast, kas tur iekšā, šķidrums ieguvis dzeltenbrūnu krāsu, bet par cik laika nebija daudz noņemties, tad ar to arī likos mierā. Nākošajā reizē likšu lietā šo škidrumu augu mēslošanai. Rekomendējamā deva lietošanai ir 1:10, tātad litrs vircas uz 10 litru laistāmā ūdens. Kaut kur lasīju, ka laistīt vajagot ap 10 l uz 1 – 2 kvadrātmetriem.

Krievu valodā var palasīt:   http://www.vestnik-cvetovoda.ru/plant_growing/vegetable_garden/news13294.php

http://www.blog-sadovoda.ru/06/21/kak-sdelat-zhidkoe-udobrenie-iz-sornyakov/

6.septembris – var apkopot rezultātu: tā nezāļu virca, kuras sastāvā bija arī BIODEPOSIT ELIXIR izrādījās neaudz efektīvāka, gan sīpoli nedaudz lielāki un veselīgāki, gan arī zaļumiem sētie augi(rukola, lapu sinepes, mizuma u.c.) bija leknāki un ar spēcīgākām lapām, kā arī sadīga par pāris dienām ātrāk. No tā secinu, ka efekts ir un vajag tikai eksperimentēt, iespējams, ka ir nākotnē jēga pameklēt kādā proporcijā ko likt mucā raudzēšanai. vasara bija ar biežiem lietiem un tas atviegloja nezāļu vircas lietošanu, katrā gadījumā pēc lietus uzreiz pazuda nepatīkamais aromāts, kas bija sajūtams pēc šo šķidrumu lietošanas visā dārzā.

Komentēt